Sült kacsamell gombás-gesztenyés raguval

A kép csak illusztráció!

Sült kacsamell gombás-gesztenyés raguval

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg csiperkegomba (apró)
  • 1 db alma
  • 1 db gránátalma
  • 4 fél kacsamellfilé
  • 20 dkg előfőzött gesztenye
  • 2 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 10 dkg aszalt áfonya (cukormentes)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl narancslé (100 %-os)
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A körethez a gombát kisebb darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk, a gránátalmát kimagozzuk.
  2. A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal, és bőrös oldalukkal lefelé a melleket aranybarnára pirítjuk (4-5 perc), megfordítva további 3 percig sütjük, közben borsozzuk. Majd bőrös oldalukkal felfelé tepsibe áttesszük és a sütőben 10-15 percig sütjük.
  3. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, a gesztenyét, az almát, az aszalt gyümölcsöt, sózzuk, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és narancslével. Pár percig forraljuk, tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  4. A húst felszeleteljük, a gombás-gesztenyés raguval tányérra rendezzük, és megszórjuk a gránátalma magokkal.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2942 KJ/ 701 kcal 31 g 38 g 57 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.