Sültpaprika-krémleves sajtos bundáskenyérrel

A kép csak illusztráció!

Sültpaprika-krémleves sajtos bundáskenyérrel

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajtkrém
  • 1 dl olaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A paprikákat szeletekre vágjuk és a fokhagymával együtt tepsire rakjuk, forró sütőben 30 perc alatt megpirítjuk. Fél órát pihentetjük, majd lehúzzuk a héját.
  2. A paradicsomot és a hagymát összeaprítjuk. Két evőkanál forró olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a sült paprikát, felöntjük 5 dl vízzel, puhára pároljuk. A sült fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón kinyomva a leveshez adjuk, összeforraljuk, majd krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kenyerek héját levágjuk, és a szeletek felét sajtkrémmel megkenjük, a maradék kenyérrel beborítjuk. A tojást felverjük, és a kenyereket jól megmártjuk benne. A forró olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A sajtkrémes bundáskenyereket átlósan félbevágva a leveshez kínáljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1732 KJ/ 412 kcal 9 g 31 g 24 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.