Sütőtökös csirkegulyás

A kép csak illusztráció!

Sütőtökös csirkegulyás

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g csirkemell
  • 0,5 kg sütőtök (tisztítva)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 db zeller
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 4 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • bors
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét szintén kockázzuk és a hagymán pár percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. Vízzel felöntjük.
  2. Hozzáadunk egészben egy paradicsomot és paprikát, valamint az apróra vágott zellergumót. Kb. 30 percet főzzük, majd beletesszük a karikára darabolt répákat.
  3. A burgonyát és a sütőtököt kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
  4. Lisztből, tojásból és kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
  5. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1965 KJ/ 468 kcal 36 g 15 g 45 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.