Sütőtökös pite

A kép csak illusztráció!

Sütőtökös pite

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g zabpehely (apró szemű)
  • 150 g vaj
  • 12 g eritrit (édesítőszer)
  • 3 darab tojás
  • 1 kg sütőtök
  • 1,5 dl tejszín
  • fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Sütőben 180 fokon készre sütjük.
  2. A hideg vajat elmorzsoljuk az apró szemű zabpehellyel és az édesítőszerrel. Hozzáadunk 1 darab tojást és 4 evőkanál hideg vizet, gyorsan összedolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A megsült tököknek a héját leszedjük, villával összetörjük. Fahéjjal, őrölt gyömbérrel és őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. Botmixerrel pürésítjük krémesebb állagúvá. Hozzákeverünk 2 darab tojást és a tejszínt.
  4. A tésztát kivéve a hűtőszekrényből 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A nagyobb darabot egy pite formába nyomkodjuk. Beletesszük a tökös tölteléket. A kisebb rész tésztát pedig egy nagy-lyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1875 KJ/ 446 kcal 9 g 25 g 43 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.