A kép csak illusztráció!
Sütőtökös pite
HOZZÁVALÓK:
- 300 g zabpehely (apró szemű)
- 150 g vaj
- 12 g eritrit (édesítőszer)
- 3 darab tojás
- 1 kg sütőtök
- 1,5 dl tejszín
- fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szegfűszeg
ELKÉSZÍTÉS:
- A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Sütőben 180 fokon készre sütjük.
- A hideg vajat elmorzsoljuk az apró szemű zabpehellyel és az édesítőszerrel. Hozzáadunk 1 darab tojást és 4 evőkanál hideg vizet, gyorsan összedolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
- A megsült tököknek a héját leszedjük, villával összetörjük. Fahéjjal, őrölt gyömbérrel és őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. Botmixerrel pürésítjük krémesebb állagúvá. Hozzákeverünk 2 darab tojást és a tejszínt.
- A tésztát kivéve a hűtőszekrényből 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A nagyobb darabot egy pite formába nyomkodjuk. Beletesszük a tökös tölteléket. A kisebb rész tésztát pedig egy nagy-lyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1875 KJ/ 446 kcal | 9 g | 25 g | 43 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.