Szilvás gombóc

A kép csak illusztráció!

Szilvás gombóc

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g sovány túró
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 4 ek eritrit (édesítőszer)
  • 6 szem szilva
  • 100 g őrölt mandula
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A túrót a liszttel, tojásokkal, folyékony édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük. Érdemes krémes állagú túrót választani.
  2. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. A por alakú édesítőszert összekeverjük fahéjjal, majd a szilvákra kanalazunk belőle a mag helyére. A maradék fahéjas édesítőszerrel összekeverjük az őrölt mandulát és félretesszük.
  3. Vizes tenyérrel a tésztából 1-2 evőkanálnyi mennyiséget a tenyerünkbe veszünk, ráhelyezzük a szilvát, majd bebugyolálva gombócot formázunk belőle. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük őket. Miután feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük őket, lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas mandulában.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 darab):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
440 KJ/ 105 kcal 7 g 6 g 6 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.