Töltött gomba édesburgonyával

A kép csak illusztráció!

Töltött gomba édesburgonyával

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db (nagyobb) csiperkegomba
  • 5 dkg spenót
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 ek tönkölybúzaliszt
  • 15 dkg krémsajt (tömlős)
  • 5 dkg kukorica
  • 50 dkg édesburgonya
  • 5 ek olaj
  • 1 ek kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A töltelékhez a spenótot és a hagymákat összevágjuk. A spenótot kevés vajon 1 gerezd fokhagymával 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. A lisztet a reszelt sajttal összeforgatjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a spenótleveles hagymát, a morzsolt kukoricát, sót, borsot, és jó alaposan összekeverjük.
  2. A töltelékkel megtöltjük a gombafejeket, és kivajazott tepsibe tesszük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Az édesburgonyát felkockázzuk, összekeverjük 4 gerezd aprított fokhagymával, kakukkfűvel, kevés olajon sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.
  4. Frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
2300 KJ/ 548 kcal 18 g 38 g 37 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.