Túrórudi szelet

A kép csak illusztráció!

Túrórudi szelet

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g teljes kiőrlésű keksz (cukormentes)
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 30 g+1 ek eritrit (édesítőszer)
  • 85 g+20g kókuszolaj
  • 10 g zselatinpor
  • 4 ek víz
  • 2 dl habtejszín
  • 500 g krémtúró (zsírszegény)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g étcsokoládé (70%-os)
  • 100 g diabetikus tejcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kekszet késes aprítóban összetörjük. Hozzáadjuk a kakaóport, 1 evőkanál eritritet, elkeverjük, majd 85 g olvasztott kókuszolajat öntünk bele. Összedolgozzuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
  2. A zselatint egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, és elkeverjük. Alacsony lángon felmelegítjük, kevergetve hozzáadunk 1 dl tejszínt és csomómentesre keverjük. Ha feloldódott, félretesszük picit hűlni.
  3. A túrót kikeverjük a maradék tejszínnel, a citrom reszelt héjával és 30 g édesítőszerrel. A zselatinos keveréket lassan a túrókrémbe csurgatjuk. Teljesen eldolgozzuk a krémet, majd a kekszes alapra kanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük min. 4-6 órára.
  4. A csokoládét összetörjük, felolvasztjuk, majd belekeverünk 20 g olvasztott kókuszolajat. A túrókrémre öntjük, elegyengetjük. Visszatesszük a hűtőbe, míg a csoki megdermed.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1104 KJ/ 263 kcal 8,5 g 18 g 18,6 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.