
A kép csak illusztráció!
Túróspalacsinta-felfújt
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg nyílgyökérliszt
- 8 dkg eritrit
- 50 ml tej (1,5 %-os)
- 200 ml szódavíz
- 20 dkg túró (félzsíros)
- 4 db tojássárgája
- ½ db citrom héja
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- 1,5 dl rizstejszín
- 1 csipet só
- vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztekből 1,5 dkg eritrittel, egy csipet sóval, a tejjel és szódavízzel palacsintatésztát keverünk. Vékony palacsintákat sütünk belőle.
- A túrót összekeverjük 2 darab tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 2,5 dkg édesítőszerrel és vaníliaaromával. A kisült palacsintákat megtöltjük vele és feltekerjük.
- A feltekert palacsintákat szilikon muffinsütő formába csigaszerűen belehajtjuk.
- Az öntethez a tejfölt kikeverjük a rizstejszínnel, 2 darab tojássárgájával és a maradék édesítőszerrel. A palacsintákra öntjük, hogy az öntet a forma tetejéig érjen.
- A muffinformát egy nagyobb sütőtepsibe állítjuk és vizet engedünk a tepsibe. 165 fokon 15-20 percig gőzöljük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
714 KJ/ 170 kcal | 6 g | 7 g | 19 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/VIII/01-06v.