Túróspalacsinta-felfújt

A kép csak illusztráció!

Túróspalacsinta-felfújt

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg nyílgyökérliszt
  • 8 dkg eritrit
  • 50 ml tej (1,5 %-os)
  • 200 ml szódavíz
  • 20 dkg túró (félzsíros)
  • 4 db tojássárgája
  • ½ db citrom héja
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • 1,5 dl rizstejszín
  • 1 csipet só
  • vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztekből 1,5 dkg eritrittel, egy csipet sóval, a tejjel és szódavízzel palacsintatésztát keverünk. Vékony palacsintákat sütünk belőle.
  2. A túrót összekeverjük 2 darab tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 2,5 dkg édesítőszerrel és vaníliaaromával. A kisült palacsintákat megtöltjük vele és feltekerjük.
  3. A feltekert palacsintákat szilikon muffinsütő formába csigaszerűen belehajtjuk.
  4. Az öntethez a tejfölt kikeverjük a rizstejszínnel, 2 darab tojássárgájával és a maradék édesítőszerrel. A palacsintákra öntjük, hogy az öntet a forma tetejéig érjen.
  5. A muffinformát egy nagyobb sütőtepsibe állítjuk és vizet engedünk a tepsibe. 165 fokon 15-20 percig gőzöljük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
714 KJ/ 170 kcal 6 g 7 g 19 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/VIII/01-06v.