Vaníliakrémes diós

A kép csak illusztráció!

Vaníliakrémes diós

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 4 dl tej (1,5 %-os)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg poreritrit
  • 1 ek rum

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval és az eritrittel kemény habbá verjük, összeforgatjuk a dióval, fahéjjal. A masszát 2 adagra osztjuk. 180 fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben egymás után kb. 15 percig sütjük. Ha már kicsit kihűltek, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tejet a pudingporral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a poreritrittel, majd beledolgozzuk a pudingot és a rumot.
  3. A tésztalapokat félbe vágjuk (így 4 lapot kapunk). A krémet is 4 részre osztjuk.
  4. Az első lapot tálcára fektetjük, megkenjük krémmel, rátesszük a következő lapot. Így rétegezzük, amíg a 4.lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét darált dióval megszórjuk. Felszeletelés előtt hűtőben pihentetjük 4 órát.
Kalóriatartalom*
(1 szeletre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
790,5 KJ/ 188 kcal 4,2 g 17,4 g 5,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.