Zöldségek sajtos rizslepénnyel

A kép csak illusztráció!

Zöldségek sajtos rizslepénnyel

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db padlizsán
  • 20 dkg spárga
  • 15 dkg gomba
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 szál zöldhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 200 g barna rizs
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk útifűmaghéj
  • 10 dkg Trappista sajt light szeletelt
  • petrezselyem
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, sózzuk, 20 percig állni hagyjuk. A spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk, sóval, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A gombákat félbevágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paprikát csíkokra szeljük.
  2. A padlizsánt egy serpenyőben pirosra sütjük, sóval, oregánóval ízesítjük.
  3. Serpenyőben forró olajon a gombát, hagymát, paprikát összepirítjuk, sóval, borssal, petrezselyemmel megszórjuk. A padlizsánnal és a spárgával összekeverjük.
  4. A lepényhez a rizst megfőzzük, összekeverjük a liszttel, útifűmaghéjjal, sóval, borssal, bazsalikommal. A masszából kis lepényeket formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Még forrón összerakunk kettő lepénykét, közé sajtot teszünk, így szépen összeolvad. A zöldségekkel frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2150 KJ/ 512 kcal 77 g 23 g 58 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.