Mogyorós lazac
édeskömény salátával (1 Fő)

Hozzávalók:
- 10 dkg lazacfilé, bőr nélkül
- 5 g olívaolaj
- kis csokor koriander, összevágva

Dukkah-hoz:
- 10 g fehér szezámmag
- 2 g koriandermag
- 1 g köménymag
- 20 g hámozott mogyoró
- 10 g földimogyoró
- 3 g kesudió
- 3 g pisztácia

Köret:
- 1 gerezd fokhagyma,
reszelve
- 80 g édeskömény
gumó, karikákra
vágva és torzsáját
ék alakban kivágva
- 6 g só
- 12 g gránátalma mag
- 25 g reszelt
parmezán sajt
- 3 kis ág rozmaring
- bors
- 10 g vaj

Elkészítése:
1. Egy forró, száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, amíg el nem kezdjük érezni az illatukat. Vegyük ki a serpenyőből és törjük durvára egy aprítógépben.
2. Forrón, szárazon pirítsuk meg a koriander és köménymagokat is, amíg elkezdenek illatozni. Ezeket törjük por állagúra egy mozsárban.
3. Keverjük össze a magokat a fűszerekkel.
4. A lazacot sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig süssük.
5. Tálaláskor a lazac tetejére halmozzuk a mag- és fűszerkeveréket.
6. Díszíthetjük friss korianderlevéllel és ízesíthetjük frissen facsart citromlével.
Köret:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A lereszelt fokhagymát keverjük össze vajjal és kenjük ki vele egy hőálló tál alját. Helyezzük az édeskömény karikákat egymás után, úgy hogy megtöltsük a tálat vele.
2. Szórjuk meg sóval, borssal, parmezánnal. A megmaradt fokhagymás vajat pedig, öntsük a tetejére.
3. Tegyünk a tetejére 2,5 ek. gránátalma magot és 2 szál rozmaring ágat. Süssük addig, míg az édeskömény megpuhul és aranybarna színe lesz a tetejének. Amikor tálaljuk, az édeskömény felvágott, zöld levelét és a megmaradt (1,5 ek. gránátalma magot) szórjuk a kész ételre. Takarás nélkül süssük nagyjából 45 percig.
Mogyorós lazac
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 865 kcal / 3 616 KJ
Fehérje 45,9 g
Zsír 59,3 g
Szénhidrát 48,3 g

Diós-almás sertésszűz,
mustáros burgonyapürével (2 Fő)

Hozzávalók:
Töltelék:
- 20 g vaj
- 1/2 alma, hámozva, lereszelve
- ½ fej hagyma, összevágva
- 1/2 zellerszár, apróra feldarabolva
- 40 g dióbél, összevágva
- 200 g almaszósz 100%-os
- 40 g durvaszemű zsemlemorzsa
- 1/4 tk őrölt fahéj
- ¼ tk só
- 1/8 tk őrölt szegfűszeg
- 1/8 tk őrölt szerecsendió
- 1/8 tk őrölt gyömbér

Sertésszűz:
- só, bors, ízlés szerint
- 240 g sertés szűz,
megtisztítva

Köret:
- 200 g burgonya,
meghámozva és
felkockázva
- 15 dkg vaj
- 1 ek magos mustár

Díszítés:
60 g gránátalma mag

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
2. Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
3. Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.
4. A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.
5. A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.
6. 180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.
7. A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.

Köret:
Mustáros burgonyapüré:
1. A burgonyakockákat megfőzzük.
2. A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
Diós-almás sertésszűz
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 623 kcal / 2 609 KJ
Fehérje 34,7 g
Zsír 29,7 g
Szénhidrát 51,3 g

Körtés zellerkrémleves
pirított dióval (3 fő)

Hozzávalók:
- 20 dkg zeller, pucolva, apró kockákra vágva
- 2 db 8-10 dkg krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
- 15 dkg körte, pucolva, apró kockákra vágva
- 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
- 1 kis ág friss rozmaring
- 0,75 l zöldségalaplé
- 0,3 dl tejszín 10%-os
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 30 g dió, pirítva

Díszítéshez (1 fő):
- 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
- 30 g körte, magház nélkül, cikkekre vágva
- 30 g gránátalma mag
- pár szem dió, pirítva

Elkészítés:
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk. Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét, 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük (szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni). Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.

Díszítéshez a cikkekre vágott körtét balzsameceten
megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk
a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.
Körtés zellerkrémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 234 kcal / 978 KJ
Fehérje 3,9 g
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 28 g

Sütőtökös
omlós sütemény (10 db)

Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 g eritrit
- 225 g sütőtökpüré
- 1 tk citromlé
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 5 g sütőpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
- 2 ek eritrit
- 115 g krémsajt (Philadelphia)
- 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

Elkészítés:
1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
2. Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és 10-15 percig sütjük.
5. Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet.
6. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a 2 ek. zselatin fixálót és az eritritet.
7. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.
Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
8. Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább
1 órát hagyjuk dermedni.
9. Szeleteljük, és végül tálaljuk.
Sütőtökös omlós sütemény
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 130 kca / 547 KJ
Fehérje 2,7 g
Zsír 7,4 g
Szénhidrát 13 g

Csicseriborsó krémleves (2 fő)

Hozzávalók:
- 35 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve
- 40 dkg csicseriborsó szárazon
- 2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma
- 10 ml olívaolaj
- 3 g őrölt kömény
- só
- őrölt pirospaprika
- 0,5 l zöldség alaplé
- 1 dl tejszín 10%-os

Díszítésnek:
- friss koriander
- 50 g pirított csicseriborsó
- friss chilli, karikára vágva

Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.
2. Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.
3. A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.
4. Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.
5. Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel,
friss koriander levéllel.
Csicseriborsó krémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 434 kcal / 1817 KJ
Fehérje 19 g
Zsír 22 g
Szénhidrát 37 g

Fetás-pekándiós
céklasaláta (10 fő)

Hozzávalók:
- 150 g bébispenót, megmosva
- 2 darab közepes méretű
(1 cékla kb 100-120 g) cékla, sütőben sütve
- 140 g feta sajt, apró kockákra vágva
- 80 g pekán dióbél (helyettesíthető: dióval)
- 15 g gránátalma mag

Dresszinghez:
Hozzávalók:
- 6 dkg szőlőmagolaj
- 2 dkg fehérbor ecet
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek. balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 185 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla. Majd cikkekre vágjuk.
2. A fehérbor ecetben a sót és a borsot elkeverjük majd hozzáadunk 1 ek. balzsamecetet és a szőlőmag olajat.
3. A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát
4. Egy serpenyőben a maradék balzsameceten egy picit átfuttatjuk a céklaszeleteket.
5. Tálalás előtt a saláta leveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a diót és végül a feta sajtot is.
6. Legvégén, gránátalma maggal díszítjük.
Fetás-pekándiós céklasaláta
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 589,4 kcal / 2465 KJ
Fehérje 20 g
Zsír 48 g
Szénhidrát 17 g

Márton napi libaburger édesburgonyával sütve

Hozzávalók 1 főre:
- 350 g édesburgonya
- 150 g darált libahús
(75g comb+75 g mell hájjal együtt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring (csak levelek)
- 2 csipet só
- bors ízlés szerint
- 90 g párolt lilakáposzta
- 1 db szívsaláta

Burger elkészítés:
1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél,
3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta
6. édesburgonya.
Mártonnapi libaburger
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 886 kcal/ 3714 KJ
Fehérje 28 g
Zsír 63 g
Szénhidrát 47 g
Édesburgonya csak 200 gr / adaggal számolva

Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal (2 főre)

Hozzávalók:
- ½ kg kápia paprika
- 3 dl csirke alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín (min.30%)
- só, bors ízlés szerint

Sós túrgombóchoz:
- 450 g zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 3 ek. Zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 10 levél bazsalikom, apróra vágva

Díszítés:
- friss bazsalikom

Krémleves elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

Túrógombóc elkészítés:
1. A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.
5. Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.
Kápia krémleves
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 293 kcal /1231 KJ
Fehérje 12 g
Zsír 14 g
Szénhidrát 29 g

Céklás brownie (10 db)

Hozzávalók:
- 90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os
- 50 ml kókuszzsír
- 250 g sült céklapüré
- 2 tojás
- 90 g eritrit
- 50g mandulaliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. Szódabikarbóna
- 1 cs. Só

Babapiskótához:
Hozzávalók (40 darabhoz):
- 4,5 dkg zabpehelyliszt
- 1,5 dkg tönköly finomliszt
- 5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
- 1 csipet só
- 5 tojás (szobahőmérsékletű)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai

Díszítés:
12 db cukormentes babapiskóta
+ 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!

Brownie elkészítése:
1. 190 C- fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat úgy mint a: mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.
3. Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát lepürésítjük és hozzáadjuk a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.
4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a browniet. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.

Babapiskóta elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.
3. Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.
4. A masszát töltsük habzsákba és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.
5. 3 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor viszont fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak.
Céklás brownie
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalóriatartalom 590 KJ (141 Kcal)
Fehérje 3,4 g
Zsír 10,6 g
Szénhidrát 8 g
Babapiskóta
Tápanyagtartalom (1 darab):
Kalóriatartalom 46 KJ (11 Kcal)
Fehérje 0,3 g
Zsír 0,2 g
Szénhidrát 2,3 g

Zöldséges halrolád (2 főre)

Hozzávalók:
- 2 db fehér húsú bőr nélküli halfilé kb. 450 g
(naphal vagy branzino)
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 4 ek. krémsajt (Philadelphia)
- só,-bors
- 2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt
- 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
- 2 nagy csipet kurkuma
- 125 g köles

Citromos vajszószhoz:
- 2 ek vaj, olvasztva
- citromlé

Díszítés:
- 1 tk.mák
- egy marék fekete szezámmag

Elkészítés:
1. A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.
2. A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
3. A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.
4. Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.
5. A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
6. 185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.
7. A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.
8. Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Zöldséges halrolád
Tápanyagtartalom(1 adagra):
Kalóriatartalom 818 kcal /3424 KJ
Fehérje 48 g
Zsír 44 g
Szénhidrát 55 g
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694
FIGYELEM! 2018. december 22. – 2019. január 6. között
az ügyfélszolgálat szünetel!

Az Accu-Chek Active, Performa, Softclix, Multiclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!